Чому ми їмо зіпсовану їжу [MinuteEarth]

Деякі з наших найулюбленіших продуктів ближчі до зіпсованого яблука, аніж до свіжого. Це тому́, що кава, хліб, сир, пиво і навіть шоколад є домі́вкою для мільйонів мікробів. Фактично, ці продукти набувають своїх смакі́в, запахів і консисте́нцій са́ме завдяки́ кри́хітним бактеріям і грибам.

✅Текст читав Максим Саранчук.
✅Субтитрування: Ганна Лещенко.
✅Переклад, редагування, корекція, монтаж: Віталій Шевчук.

❕Підтримайте «Цікаву науку» на https://www.patreon.com/CikavaNauka
Facebook: https://www.facebook.com/CikavaNaukaStudio

© Оригінальне відео: https://www.youtube.com/watch?v=9yswzITbAbA
© Канал MinuteEarth: https://www.youtube.com/user/minuteearth
© Created by Henry Reich
© Production and Writing Team: Alex Reich, Peter Reich, Emily Elert, Ever Salazar, Kate Yoshida, and Henry Reich
© Музика у заставці: PATSYKI Z FRANEKA (з дозволу авторів)
#cikavanauka #ЦікаваНаука

References

Braidwood, R.J., et al. (1953) Symposium: Did Man Once Live by Beer Alone? American Anthropologist (55)4: 515-526 http://bit.ly/13CJ0q7

Curtis, V., de Barra, M., & Aunger R. (2011) Disgust as an adaptive system for disease avoidance behaviour. Philosophical Transactions of the Royal Society B: Biological Sciences 366: 389-401. http://bit.ly/1AKLMUi

FAO (2006) Good hygiene practices along the coffee chain. http://bit.ly/1Gv3BdB
Fontana C., et al. (2010) Surface microbiota analysis of Taleggio, Gorgonzola, Casera, Scimudin and Formaggio di Fossa Italian cheeses. International Journal of Food Microbiology 138:205–211. http://bit.ly/1w2lTLs

Hart, B.L. (1990) Behavioral adaptations to pathogens and parasites: five strategies. Neuroscience and Biobehavioral Reviews 14: 273–294. http://bit.ly/1AiKYI9
Katz, Sandor. Interview: August 8, 2014.

Kindstedt, P.S. (2013) Making Great Cheeses, part 2. American Society for Microbiology: Microbe Magazine 8(5): 361–367. http://bit.ly/13g60dK

Mennella, J.A., et al. (2001) Prenatal and post-natal flavor learning by human infants. Pediatrics 107: e88. http://bit.ly/1Aupl5S

(Visited 2 times, 1 visits today)
Чому ми їмо зіпсовану їжу [MinuteEarth] обновлено: Ноябрь 26, 2018 автором: admin

You might be interested in

Comment (25)

  1. дякую, дуже цікаво) раніше і не замислювалась, скільки ферментованих продуктів ми споживаємо

  2. пішов шукати "зіпсовані" какао боби… ))
    … знайшов. Знищив!.. методом поїдання ))

  3. Те, Чому ми їмо зіпсовану їжу, задовільняє ПНТТ

  4. Здорово, що існує такий канал українською мовою. Чудове відео. Є лише одне зауваження до нього — можна було б трішки краще перекласти з англійської останнє речення. В оригіналі: без допомоги мікробів ми були б жахливо "uncultered". Жарт у тому, що uncultered означає не лише брак культури але й брак смаку. То ж варто було порадіти за наш вишуканий смак а не за "сучасний рівень розвитку".

  5. Дякую за цікавий екскурс в кулінарію

  6. 4 запорєбриківських злопатоїда-любителя екскрементів і біоматеріалів дизлайкнули.

  7. Це томо що люди самі складаються більше ніж на 60% з мікробів.

  8. Їжте менше їжі тваринного походження, будете здоровіші, збережете життя, які ви не в праві забирати у тварин, їстимете менше мікробів!

  9. таке огидне зіпсоване м'ясо крупним планом, що я майже відчула його запах

  10. Те, чому ми їмо зіпсовану їжу, гідно вподобайки ПНТТ від мене.

  11. Мало того, що зіпсовану їжу їмо, то ще й з'їдаємо цілі бактеріальні цивілізації.
    Дякую за відео, воно чудове.

  12. Те, чому ми їмо зіпсовану їжу, заслуговує на впобайку ПНТТ від мене.

  13. Коментар ПНТТ про те, Чому ми їмо зіпсовану їжу.

  14. Я подивився Чому ми їмо зіпсовану їжу. Дякую вам.

LEAVE YOUR COMMENT

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *