Як функціонує печінка [TED-Ed]

У вас всередині є фабрика масою приблизно 1,4 кілограма, яка працює 24 години на добу. Це ваша печінка: найважчий орган у вашому тілі, який одночасно виконує роль складу, виробничого вузла і фабрики з переробки. Емма Брайс коротко розповідає про те, як функціонує печінка.

❕Підтримайте “Цікаву науку” на https://www.patreon.com/CikavaNauka

Текст читав Максим Саранчук.
Субтитрування: Ганна Пахолок.

Оригінальне відео: https://www.youtube.com/watch?v=wbh3SjzydnQ
Канал TED-Ed: https://www.youtube.com/TEDEducation
Lesson by Emma Bryce, animation by Andrew Zimbelman for The Foreign Correspondents’ Club.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Як функціонує печінка [TED-Ed] обновлено: Декабрь 12, 2018 автором: admin

You might be interested in

Comment (15)

  1. Бачу відео від цікавої науки, відразу лайк.
    Для початкових та середніх класів школи – саме те, що треба.

  2. Спитала в чоловіка – він теж не знав. В доньки (6 клас) – вона теж не знала, хоча багато науковопопулярних відео дивиться. В школі це просто пропустили. В наші 1980 можливо тому, що не все з цього вчені встигли дослідити. А зараз може в старших класах на анатомії таки розкажуть.

  3. Звикла, що більшість інформації з роликів мені знайома, нового процентів 10. Просто приємно пригадати, подивитися на цікаву подачу із малюнками, послухати хорошу українську. А знаю більшість тому, що все жисття цікавлюся наукою, читаю науковопопулярні книжки і журнали… а тут виявляється такий пробіл був. Половини про функнції печінки не знала.

  4. До речі, локшина зовсім НЕ шкодить печінці.

  5. Дякую. Тільки, не взаємодоповнюючих, а взаємодоповняльних. А так, – усе прекрасно

  6. дякую за відео, і "одна ціла…", бо мова про частину, а не кілограм

  7. Ще варто було зазначити, що це єдиний орган, що може природним шляхом відновлюватися після пошкоджень. З невеличкого шматочка може вирости повна печінка.

  8. Бачу відео від цікавої науки, відразу лайк

  9. Дякую. Для початкових та середніх класів школи – саме те, що треба.

LEAVE YOUR COMMENT

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *